сряда, 30 март 2011 г.

Angellove's Cooking: Кашкавалени хлебчета с чесново масло / Cheese Roll...

Angellove's Cooking: Кашкавалени хлебчета с чесново масло / Cheese Roll...: "Хлебчетата с масло и кашкавал на Йоли са така пленителни, че изместиха всичко друго в списъка на детенце „Искам да опитам” :) Оказа се, че..."

Bubolinkata: Рецепти

Bubolinkata: Рецепти: "Ментов кремПоради големия интерес, който предизвика този крем, ето и рецептата.Най-важното, което ви трябва са ментова есенция (аз си я купи..."

сряда, 23 март 2011 г.

Изрелски хляб-CHALLAH

Това е рецепта която ми даде един мой приятел който ходи на курс по сладкарство.
  
   ПРОДУКТИ
   700гр.брашно
   2 ч.л. сол
   15 гр. прясна мая
   220 мл.хладка вода
   3 яйца(L)разбити
   3 с.л.мед
   100 мл.олио или 85гр. масло(разстопено)
  за намазване: 1 яйце и маково семе.
  
1.смесете брашното и солта в голяма купа и направете кладенче по средата
2.в друг съд сложете затоплената вода с щипка захар да се разтвори маята
3.в купта с брашното добавете маята яйцата меда маслото и месете докато не стане меко но не лепкаво тесто което да се отделя от стените на купата изсипетея на набрашнен плот и месете 10-15 минути да се получи еластично тесто.Върете в тестото в чиста и намазнена купа намжете го с малко олио да не хваща коричка  сложете в найлонов плик (леко надут)затворете и оставете да втаса 1ч. 30 мин.на стайна температура.Размесете и оставете за още 45 мин.докато не удвои обемаси.Сложете тестото на плота и разделете на 4 или 6 топки наравете фитили и сплетете за 6 топки (6 фитила) за 4 топки (4 фитила) след изплитането се оставя още 45 мин. да втаса и се намазва с айце поръсва се с маково семе и се пече в предварително затоплена на 220ºC фурна  10 мин. след това намалете на 190º-180ºСи печете още 20 мин.Ако сте много добри може да го направите и така...